Arbeidsongeschikt of ziek? Wat nu?

19 november 2019
Arbeidsongeschikt of ziek? Wat nu?

Of u nu veel of weinig personeel heeft, uw medewerkers vormen uw kapitaal. Zij zorgen ervoor dat het werk wordt gedaan zodat uw bedrijf goed draait. Maar wat als één van uw medewerkers ziek of arbeidsongeschikt wordt? Het werk blijft liggen en er komt het nodige aan kosten en regelwerk op u af. Met de inkomensverzekeringen via Frisia Verzekeringen in uw eigen Verzuimpakket kunt u dit beperken. Zodat u zich kunt blijven richten op ondernemen.

Verzuim kost het dubbele

Wist u dat de kosten voor loondoorbetaling, vervangende medewerkers en re-integratievan een arbeidsongeschikte medewerker ruim twee keer zo hoog kunnen zijn als zijn reguliere loonkosten? Dat blijkt uit berekeningen van onderzoeksinstituut TNO.

Verzeker wat nodig is

In uw eigen Frisia Verzekeringen Verzuimpakket kunt u de kosten verzekeren waar u mee te maken krijgt bij verzuim. Zoals het loon dat u twee jaar aan een zieke medewerker moet doorbetalen. En de kosten die u maakt voor arbobegeleiding en re-integratie. Wat u precies verzekert, hangt af van uw eigen behoefte en de financiële situatie van uw bedrijf.

Expert

Waarom zou u dat bij Frisia Verzekeringen doen? Omdat u daarmee een adviseur heeft die niet alleen een goede inventarisatie van uw wensen en behoeften maakt, maar ook verzekeraars voor u vergelijkt. Die een expert is op het gebied van verzuim en re-integratie. Die weet waar u tegenaan loopt bij langdurige ziekte van uw medewerker. Die veel regelwerk voor u uit handen neemt en de kennis heeft om u te helpen.

Direct de juiste aanpak

Door middel van de verzekeringen in het Frisia Verzekeringen Verzuimpakket haalt u de expertise in huis, de kennis en ervaring die nodig is om direct de juiste aanpak te kiezen die past bij u en uw medewerker. Zo wordt u geholpen om de arbeidsongeschikte medewerkers snel en duurzaam weer aan het werk te hebben. En kijken we meteen waar we verzuim kunnen voorkomen.

Waarom? Heel simpel: omdat zowel u, uw medewerker als wij daar baat bij hebben.

Meer informatie?