Iedereen verdient een fijn thuis!

13 september 2021
Iedereen verdient een fijn thuis!

Met trots melden wij dat Van Loon sponsor is van de Vigere Wielerronde op 22 september. Vigere is een organisatie uit Zuidwest Nederland die zich inzet om kinderen die niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis te bieden. Een organisatie die wij een warm hart toedragen, omdat wij vinden dat iedereen een fijn thuis verdient!

Wielerronde

Op woensdag 22 september vindt de Vigere-wielertocht plaats in het buitengebied rondom Roosendaal. Door deze wielerronde kunnen pleegouders elkaar ontmoeten en deze dag met elkaar in gesprek gaan. Wij zijn super trots dat een van onze relaties, Willem Dittrich,  namens Van Loon mee gaat fietsen. Hij vindt, net als Vigere en Van Loon, een goede thuisbasis voor kinderen ontzettend belangrijk.

Gevoel van thuis

Willem woont met zijn vrouw en twee kinderen van 5 en 8 jaar in Breda. ‘Een import-Brabander’, zoals hij zichzelf noemt. Hij is opgegroeid in Noord-Limburg, en na zijn studie verhuisd naar Brabant, waar hij de warmte en gezelligheid vindt. Omdat hij zijn huis gaat verbouwen schakelde Willem Van Loon in voor advies. “We ontvingen een super passend financieel advies en vervolgens is alles ook perfect door de binnendienst geregeld. Op deze manier is ervoor gezorgd dat wij van de kelder tot aan de zolder kunnen verbouwen. Nu kunnen we ervoor zorgen dat ons huis echt altijd als ‘thuis’ voelt. Dat vind ik enorm belangrijk. Helaas is zo’n thuis gevoel niet voor iedereen vanzelfsprekend", aldus Willem. Vandaar dat hij zich ook graag samen met Van Loon inzet voor Vigere.

Hart onder de riem

Willem heeft tijdens een vakantie in Frankrijk bij een buurgezin meegemaakt hoe goed en fijn het voor een pleegkind is om opgenomen te worden in een warm gezin. Dit heeft zoveel indruk op hem gemaakt, dat hij zich graag inzet voor organisaties zoals Vigere. “Ik vind het indrukwekkend om te zien dat er gezinnen zijn die zich ontfermen over kinderen in kwetsbare situaties door hen echt dat gevoel van thuis te geven. Door deel te nemen aan de wielerronde wil ik de medewerkers van Vigere en alle pleegouders een hart onder de riem steken voor hun fantastische werk en zorg voor de kinderen.”
 

Meer informatie?